Grieks of Brits of Amerikaans, cheesecake is een eeuwenoud recept dat over de jaren veel veranderd is. Wij hebben deze heerlijke lactosevrije cheesecake recept getest en willen deze graag met je delen. De cheesecake geniet van vele locale variaties, zoals matcha in Azië en de beroemde New York Cheesecake. Dit recept is een gebakken variatie. Als jullie willen kunnen we altijd een non-bake cheesecake recept delen, natuurlijk lactosevrij ;)!
Wat heb je nodig
- 180 gr volkoren koekjes / havermoutkoekjes;
- 110 gr kokosolie;
- 45 gr havermout;
- 750 gr Lactosevrije magere kwark;
- 1 biologische citroen;
- 1 vanillestokje;
- 200 gr lactosevrije
- Roomkaas (minimaal 60% vet);
- 90 gr suiker;
- 4 eieren (maat M);
- 40 gr maïzena
- Leg de koekjes in een schone theedoek en gebruik de deegroller om ze in kruimels te breken. Smelt vervolgens kokosolie in een kleine steelpannetje op een lage temperatuur en meng de kruimels en havermout samen.
- Bekleed de springvorm met bakpapier. Giet de koekjes massa in de springvorm en druk ze goed vast aan.
- Giet de kwark goed af. Spoel de citroen warm af, dep deze droog. Rasp vervolgens een beetje van de citroenschil in een apart bakje. Nu kun je de citroen halveren en het sap eruit persen. Snijd het vanillestokje in de lengte en schraap de het merg eruit.
- Voeg voor de topping de kwark, citroenschil, sap, vanillemerg, roomkaas en suiker samen. Roer vervolgens de eieren één voor één erdoor. Als laatste stap, voeg de zetmeel toe en weer goed roeren
- Plaats de topping op de koekjes basis. Bak het geheel in een voorverwarmde oven op 180 ° C (heteluchtoven 160 ° C) gedurende 50-60 minuten. Eenmaal klaar, haal de cheesecake uit de oven en laat afkoelen.
Serveer deze heerlijke lactosevrije cheesecake in stukjes gesneden en met vers fruit, zoals bosbessen, bramen, frambozen of aardbeien. Hier kun je echt je fantasie de vrije loop laten. Eet smakelijk!