Terug naar het overzicht

Lactosevrije Italiaanse herfst stoofpot

De herfst is er weer en wij hebben voor jullie een super lekker recept om heerlijk warm van te worden, de Lactosevrije Italiaanse herfst stoofpot:

Wil je alles eten over een lactosevrij dieet? Wij praten hierover in ons Blog

Wat hebben we nodig:

  • 4 lente-uitjes
  • 8 sjalotten
  • 8 teentjes knoflook
  • 2 paprikas
  • 1 ½ kg Hokkaido pompoen
  • 1 kg aardappelen
  • 0,8 kg tomaten, in stukjes gesneden
  • ½ kg bonen, bij voorkeur vers
  • ½ kg champignons
  • ½ liter groente bouillon
  • ½ liter water
  • 1 el suiker
  • olijfolie
  • peper en zout
  • petersilie
  • tijm
  • olijfkruid
  • Chilipoeder of chilivlokken

1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe ze vervolgens in 0,5 liter koud water en voeg een beetje zout aan toe. Ontvel, was en snijd de paprika’s in blokjes. Schil de prei en hak deze fijn. Voeg samen met de groentebouillon en de aardappelen.

2. Voor verse sperziebonen: Verwijder de stelen van de bonen en doe ze in een tweede pan. Voeg zout en een beetje suiker toe, overgiet met kokend water en kook ongeveer 15 minuten. Giet af en zet apart.

3. Verwarm het aardappel mengsel in een afgedekte pan. Zodra het kookt, haal je de deksel eraf en voeg je de gehakte tomaten toe. Dan laat je het op middelhoog vuur sudderen.

4. Snijd de uien, knoflook en champignons in blokjes en bak ze ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur in een pan met een beetje olijfolie. Voeg ze dan toe aan de aardappelen en laat het samen garen.

Voeg de bonen, de van de steeltjes geplukte tijm, het olijfkruid en een flinke scheut olijfolie toe aan de aardappelstoofpot. Laat de stoofpot ongeveer een uur sudderen.

5. Was ondertussen de Hokkaido pompoen en snijd hem vervolgens in gelijke stukken, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes. De schil van de Hokkaido is prima te eten. 

6. Hak in de tussentijd de peterselie fijn.

7. Voeg na ongeveer een uur koken de Hokkaido Blokjes toe aan de stoofpot. Kook de stoofpot vervolgens nog 20 – 30 minuten. Voeg ondertussen 1 eetlepel suiker toe.

8. Breng de stoofpot op smaak met olijfolie, zout, peper en chilipeper. Dit is de basis, andere kruiden zijn natuurlijk optioneel. Wij kunnen een klein stukje gemalen vanillestokje aanbevelen.

Nu is de lactosevrije Italiaanse herfst stoofpot klaar, veel plezier bij het uitproberen. Meer lekkerde recepten? kijk ook hier

Verstuur bericht