Niks is lekkerder dan gezonde maaltijd dat je doet denken aan zonnestralen, heerlijke geuren en de mooie natuur van Italië. Onze lactosevrije Zalm à la Tuscan is geïnspireerd op dit gevoel. Om er een stevige maaltijd uit te maken kun je ervoor kiezen om rijst of pasta aan toe te voegen.
- 4 zalmfilets
- zout & peper
- 1 eetlepel druivenpitolie
- 2 eetlepels ongezouten boter
- 4 tenen knoflook, gehakt
- 1/2 kopje in blokjes gesneden zoete ui
- 1/3 kopje droge witte wijn
- 1/8 theelepel rode pepervlokken
- 2 kopjes kerstomaten
- 2 kopjes babyspinazie
- 1 kopje volle kokosmelk
- 1 eetlepel citroensap
- 1/4 kopje verse basilicum
- Haal de zalmfilets 15 minuten voor het koken uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
- Breng beide kanten op smaak met zout en peper.
- Verwarm een koekenpan tot een middelhoog vuur. Voeg druivenpitolie toe aan de pan en voeg vervolgens de zalmfilets toe met de “vlees” kant naar beneden. Druk de zalm zachtjes in de pan om te helpen met het aanbraden.
- Bak de zalm aan beide zijden gedurende 5 minuten. Haal vervolgens de zalm uit de pan en zet deze aan de kant.
- Voeg vervolgens onmiddellijk boter toe aan de pan en laat het geheel smelten. Voeg knoflook toe en sauteer gedurende 30 seconden, blijf de hele tijd goed roeren.
- Voeg de uien toe en sauteer tot ze doorschijnend zijn, dit duurt ongeveer 2 minuten.
- Blus de pan af met witte wijn en schraap met een houten lepel om eventuele bruine stukjes van de bodem te krijgen.
- Kruid met zout en 1/8 theelepel rode pepervlokken.
- Voeg de cherrytomaatjes toe en laat het geheel 3-4 minuten koken. Als de cherrytomaten beginnen te verzachten, druk je ze met een lepel aan om ze te laten barsten.
- Voeg vervolgens spinazie toe en bak ze tot ze verwelkt zijn. Giet nu de kokosmelk erin.
- Roer en laat het geheel 3-4 minuten sudderen. Voeg dan citroensap en verse basilicum toe. Roeren om te combineren.
Leg de zalm terug in de pan en serveer de lactosevrije Zalm à la Tuscan!